zoom_in

Tiger 2, Pz.Kpfw. VI B "Königstiger", KOCKE ZA SESTAVLJANJE, COBI

49,90 €
Z davkom

Tiger II je bil nemški tank druge svetovne vojne. Uradna oznaka za ta tank je bila Panzerkampfwagen VI Ausf.B, imela je tudi inventarno ime SdKfz 182. Poznan je tudi pod neuradnim nemškim imenom Königstiger(Kraljevski tiger) ali Kingtiger oziroma Royal Tiger v angleščini.

Količina
check Na zalogi

Tiger II je združeval težak Tigrov oklep z oblikovno zaobljenim Panterjevim oklepom. Zasnova je sledila zasnovi Tigra I vendar je bilo predvideno, da izgleda še bolj zastrašujoče. Njegova slika se je uporabljala tudi v propagandne namene predvsem zaradi njegove izjemne velikosti. Debel oklep in močan top sta dala Tigru II premoč proti vsem nasprotnikovim tankom. To je bilo še posebej razvidno na zahodni fronti, kjer britanske in ameriške enote niso imele tankov, ki bi se lahko kosali s Tigrom II. Obrambno se je ta tank izvrstno izkazal, za napad pa je bil nekoliko manj uspešen. M4 Sherman sploh ni mogel prebiti njegovega prednjega oklepa, M26 Pershing in IS-2 pa sta ga lahko prebila le v radiju 1300 metrov.

Šasija in motor Tigra II sta bila osnova za velikanskega lovca na tanke Jagdtiger , ki je bil brez kupole in je imel največji vgradni top tistega časa, kalibra 128 mm.

Lastnosti:

  • Število kock za sestavljanje: 630
  • Dimenzije makete: 35,5 x 14 cm
  • Priložena podrobna navodila
  • Kocke COBI so kompatibilne tudi z ostalimi priznanimi proizvajalci kock
  • Garancija 1 leto

VARNOSTNO OPOZORILO!

COBI-2480A

Določene reference

16 ostalih izdelkov v kategoriji